Phi Phi Island

I onsdags var vi pa en heldagsutflykt till Phi Phi-oarna. Vi valde en resa dar man akte en langsam bat, tankte att det skulle vara skonare att sitta pa den och njuta i solen istallet for att ligga pa stranden dar borta. Resan till Phi Phi-oarna tog ca en och en halv timme. Forsta stoppet var vid Maya Beach dar vi fick snorkla i en timme. Det ar vid denna strand som filmen "The Beach" med Leonardo Di Caprio ar inspelad. Baten vi akte med var for stor for att kunna aka in till stranden sa vi gick aldrig iland pa den utan var en bit ut och snorklade. Urban tyckte det var helkul att snorkla, men jag hade lite problem med att fa till tekniken. Ena sekunden lackte det in saltvatten i cyklopet, inte kul nar man bar linser, och i nasta sekund fick jag in vatten i snorkeln. Efter ett tag fick jag till det nagorlunda och kunde koncentrera mig pa att titta pa fiskarna, det var jatte lackert. Personalen pa baten kastade i brod sa att fiskarna skulle simma fram, de var sa nara sa att man nastan kunde ta pa dem. 

image4


Efter snorklingen fick vi en rundtur runt on och fick se lite olika kanda platser, Monkey Beach, nagra kanda grottot mm. Sedan gick vi iland pa Phi Phi Don och blev serverade lunch. Efter lunchen hade vi 2 timmar pa oss att gora vad vi ville. Vi gick runt lite pa den lilla on och lade oss sedan i skuggan och laste en bok. Det roliga var att det var fullt med svenskar pa on, mer an vad vi har markt i Patong. Allt pa denna o blev bortspolat i tsunamin, sa allt var nytt och frascht. Vi ar jatte nojda med denna resa, det var skont att komma ut pa havet och fa lite sol pa sig utan att behova ligga pa stranden hela dagen.

image5


Idag hade vi tankt att vi skulle ta en longtailbat till nagon mindre o, men det slutade med att vi valde att stanna i Patong. Urban langtar sa mycket hem till snon och skotern sa idag var han tvungen att ta en tur med en vattenskoter. :)

image6


Vi gick hem lite tidigare fran beachen for att gora oss i ordning och aka in till Phuket Town. Idag har vi atit mat mitt ibland lokalbefolkningen pa en bakgata. Vi var de enda turisterna pa restaurangen, eller man kan nog inte kalla det restaurang. Det var mer som ett gatukok. Lagger in en bild pa hur det ser ut.

image7


Imorgon blir det en till batutflyckt, denna gang till Raya Island. Mer sol, bad och snorkling. :)

Kommentarer
Postat av: Annelie

Härligt blått vatten!
Här finns det knappt nån snö och definitivt inget skoterföre. Fast iofs så snöade det lite igår men bara några cm och då var det blötsnö. Idag ligger det kvar och det har blivit kallare igen -8 grader just nu.
Vad åt ni på restaurangen?
Jag har värsta julkänslorna så jag ska precis sätta mig och fålla upp julgardiner och hänga upp. Mysigt:)
Ha en fortsatt bra resa och blogga mera vi är flera som läser! Var rädd om er
kram

2007-11-23 @ 16:25:07
URL: http://shipp.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0