Nu är det inte länge kvar.....

image1


På lördag är det äntligen dags att börja resan. Vi har längtat och planerat i snart ett år nu. :) Egentligen har vi längtat i nästan 6 år, jag fick nämligen den här resan i födelsedagspresent när jag fyllde 25 år. Men det har varit så mycket med studier, nya jobb osv så det är först nu det passat att åka i tre veckor.

Jag ska försöka att gå in och skriva några gånger i veckan medans vi är borta, men jag kan inte lova att jag hinner med. Efter att ha läst på en massa om Thailand har jag förstått att man inte alltid kan förvänta sig att allt fungerar, speciellt verkar detta gälla internet. På de hotell vi ska bo på ska det enligt deras hemsidor finnas tillgång till datorer och internet. Jag hoppas att detta stämmer, då lär det inte vara några problem med att hålla bloggen uppdaterad.

Vi bokade biljetterna till Thailand i början av året med KLM. De var billigast just då och vi tyckte att priset var OK. Från början var vi inne på en helt annan resrutt, men vi har tänkt om många gånger och landat i den vi nu ska följa. Man vill ju hinna så mycket som möjligt när man åker så långt bort, men vi har insett att det inte går att hinna allt. Förhoppningsvis kommer vi att tycka om Thailand och resa dit någon mer gång och då välja en annan resrutt.
 
På lördag startar vi med att åka till Stockholm, sedan till Amsterdam för att därifrån åka vidare till Bangkok. När vi landar i Bangkok , efter 24 timmars resa, ska vi fortsätta med flyg till Phuket. Vi kommer att landa där kl 19 (Thailändsk tid), då lär man nog vara helt slut efter den långa resan. Efter att ha tagit oss till Patong Beach, där vi ska bo, orkar vi nog inte så mycket mer än att äta och sedan sova. Detta hotell ska vi bo på i sju nätter: http://www.phuket-hotels.com/sea-sun-sand-resort/

Vi har tänkt att ha vår bas i Patong Beach, men sedan göra utflyckter till stränder, öar och sevärdheter runt omkring. Efter sju nätter ska vi ta bussen över till östra sidan, det tar ca 4 timmar. Där tänkte vi övernatta en natt innan vi tar båten över till Koh Samui och Chaweng Beach. Vi kommer att göra på samma sätt här, bo på ett ställe men göra utflyckter kring ön och till andra öar. Koh Samui ska vara en lugnare och mysigare ö än vad Patong Beach är, i alla fall är det vad vi har förstått efter att ha läst en massa och även pratat med folk som har varit i Thailand tidigare. På Koh Samui kommer vi att bo i en bungalow (Superior Bungalow A) här:  http://www.samui-hotels.com/malibu/facilities.htm

Efter åtta nätter på Koh Samui avslutar vi resan med 4 dagar i Bangkok. Dessa dagar ska vi fylla med en blandning av att vara kulturella och shopping. Hoppas det finns roliga saker att shoppa. :)

Kommentarer
Postat av: Annelie

Jag hoppas att ni får en helt underbar resa! Se till att ta det lugnt och njuta och kom sedan tillbaka med fulladdade batterier!
KRAM

2007-11-16 @ 06:28:46
URL: http://shipp.webblogg.se
Postat av: L & P

Hej och tack för all trevlig läsning som vi får från er fina resa, ha det så skönt och njut av de sista dagarn i Bangkok
Kramar från Sköndal

2007-12-06 @ 19:28:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0